Hvem er vi?

Sonja Stene Armstrong

Gründer og kiropraktor


Jeg er utdannet ved Palmer College of Chiropractic-West, California. Jeg var ferdig uteksaminert der i juni 1997. Flyttet da tilbake til Onsøy etter 5 1/2 år i USA, og begynte å jobbe umiddelbart i Fredrikstad og Sarpsborg.

Jeg startet for meg selv i januar 2000 på Ørebekk, ikke så langt fra Gressvik, i Fredrikstad, og i 2011 gikk endelig min drøm i oppfyllelse om å starte en bredbasert tverrfaglig privatklinikk, med autoriserte behandlere innen sine fagområder, som et supplement til kiropraktikken.

I min behandling er det viktig å fokusere på kroppen helhetlig. En kiropraktor behandler nerve-, muskel- og skjelettlidelser, og det kan være flere grunner til at ulike lidelser oppstår. Som kiropraktor vil jeg ikke bare diagnostisere og behandle, men samtidig informere.

Din rygg, dine muskler og ledd gjenspeiler måten du lever på. Det er derfor viktig at du bidrar selv under og etter behandlingsperioden.


Linda Ruud Brattvang

Muskelterapeut MNMF

Linda begynte på hestemassørutdannelsen i 2011 og fortsatte rett på IFH`s fagskoleutdanning i 2013.

Hun har lang erfaring fra hestesporten og har spesielt god erfaring med behandling av ryttere. Jobber helhetlig med hele kroppen i sin behandling og benytter seg av ulike teknikker innenfor faget.

Hun har drevet sin egen klinikk på Hassingen i Fredrikstad noen år før hun begynte hos Armstrongklinikken våren 2019. Behandler fremdeles hester også.

Lisa Hagle

Akupunktør

Jeg er intensivsykepleier og har tidligere arbeidet innen akutt- og intensiv medisin på blandt annet Aker sykehus og Sykehuset Østfold Fredrikstad.

Med over 20 år innen norsk helsevesen valgte jeg å komplettere vestlig medisin med kinesisk medisin ved å ta en B.ak., bachelorgrad i akupunktur på akupunkturhøyskolen i Oslo.

En vesentlig grunn til at jeg ble akupunktør var at jeg har mine egne "suksess historier". Den ene var at jeg gikk med isjiassmerter i over ett år uten å bli bedre, og ingen smertestillende hjalp. Med fire akupunkturbehandlinger var jeg 90% smertefri. Den andre var overgangsalderen, som ga meg hyppige og endeløse hetetokter, noe som ga meg nedsatt livskvalitet. Etter tre behandlinger var symptomene nesten borte. Jeg tenkte, denne suksessen må jeg videreføre!

Besøk meg på

www.orebekkakupunkturhagle.com, facebook,

instagram, e-mail: lishag61@gmail.com

Tone Lise Aarnes Hjørnevik

Klinisk ernæringsfysiolog

Jeg er utdannet klinisk ernæringsfysiolog fra Universitetet i Oslo. Dette er et femårig masterstudium hvor de første 3,5 semestrene er sammen med medisin-og-tannlegestudentene.

Jeg har erfaring fra klinikk for kreft, kirurgi og transplantasjon ved Oslo universitetssykehus hvor jeg hadde mest fokus på pasienter før og etter transplantasjon.

Jeg har dessuten selv livslang erfaring som pasient i helsevesenet, og kreftbehandlingen jeg fikk som barn har gitt meg senskader som f.eks mageproblemer (stråleskadet tarm). Dette er noe av det som motiverte meg til å studere ernæring siden jeg til slutt følte at jeg ikke kunne spise noe som helst etter utallige besøk hos diverse "eksperter".

Ved en konsultasjon vil vi sammen gå gjennom sykehistorie, daglig kosthold, vekt og høyde, og gjerne blodprøver om du har dette med fra legen din. Jeg vil så kartlegge ditt behov og foreslå eventuelle tiltak, og så avtaler vi hvordan videre oppfølging blir.

Mat er så mye; næring, kos, kultur, medisin, følelser og for noen "religion". Alle har et forhold til mat, og mange har sterke meninger om hva som er det ultimate kostholdet eller den beste slankedietten.

Som klinisk ernæringsfysiolog forholder jeg meg til de vitenskapelige baserte rådene som også helsedirektoratet anbefaler. Mat trenger ikke være så avansert og fancy. Det viktigste er å finne et kosthold du kan leve med, og som du trives med, som gir deg best mulig helse over tid.

Besøk gjerne hjemmesiden min:
https://www.ernæringoghelse.no

Referanser:
https://www.ernæringoghelse.no/referanser

Facebook:
https://www.facebook.com/keftonelise