
Muskelterapi
Når du har bestilt en time hos oss, får du etter en innledende samtale med din terapeut og en grundig undersøkelse av det som er relevant for dine plager en behandling som er tilpasset ditt problem. Behandlingen handler om hva vi kan hjelpe deg med i dag, hva du bør gjøre selv, samt hva som bør bli fulgt opp med kompletterende behandlinger.
Hva behandler en muskelterapeut?
Muskelterapi og massasje er behandlingsteknikker med lange tradisjoner. En muskelterapeut sin viktigste oppgave er å løse opp spenninger i muskulaturen og bindevevet. Spenningene kan oppstå på grunn av dårlig arbeidsstilling eller overanstrengelse, men kan også ha mer følelsesmessige årsaker som stress, sinne, og angst.
Slike spenninger setter seg i kroppen og kan gi smerter i f.eks. rygg, skuldre, nakke, hofter og knær. Ulike former for massasje, bindevevsbehandling og andre bløtvevsteknikker fra en muskelterapeut er en av de viktigste behandlingsmetodene mot muskelspenninger og har stor betydning for velvære for kropp og sjel. Regelmessig muskelterapi av en muskelterapeut fører dessuten til økt lymfesirkulasjon senket blodtrykk, høyere stresstoleranse, høyere smertetoleranse, bedre kontakt med muskulatur og forbedret koordinasjon.
Vår muskelterapeut jobber for å finne årsaken til problemet. Det er ofte en skjevhet og ubalanse i kroppen som med tid gir spenninger og smerter andre steder i kroppen. Ved å adressere disse ubalansene kan vi begynne å jobbe med roten til problemet.
Dyreopsteopati og behandling
Muskelterapeut Linda har jobbet med muskelterapi behandling av hest i 10 år og er utdannet rehabiliteringsterapeut. For tiden er hun i gang med utdannelsen dyreosteopat og tilbyr praksisbehandling av hund og andre smådyr på klikk på gården i Råde. Teknikkene og tankegangen fra osteopatien er overført fra behandling av mennesker så Linda fører også dette med tilbake til behandling av mennesker.

LINDA BRATTVANG
Muskelterapeut
Tilgjengelig på klinikk mandag, onsdag, torsdag og fredag.
tlf: 47956123
E-post: linda@armstrongklinikken.no






Hvilke teknikker bruker en muskelterapeut?
Noen av teknikkene er lært på behandling av dyr(osteopati) men kan i lik grad benyttes på alle både dyr og mennesker.
Massasje
Ett av de viktigste verktøyene og kanskje den behageligste!
Berøring er et grunnleggende behov hos mennesket. Antagelig er berøring som metode for lindring og helbredelse like gammel som menneskeheten selv. Massasje kan ha en mengde helsefremmende effekter på kropp og psyke, langt utover de mest kjente som reduksjon av muskelspenninger og relaterte plager.
Triggerpunktbehandling
Et triggerpunkt (muskelknute) er et irritert og stramt område i en muskel som kan gjøre vondt og gjerne spre seg. Ofte kan disse gi spenningshodepine. En liten krampe i noen fibre rett og slett. Slike triggerpunkter kan oppstå ved akutte overbelastninger eller ved langvarige og ensidige belastninger av en muskel. Smerte fra slike triggerpunkter kan spre seg langt fra stedet hvor selve muskelknuten sitter.
Bindevevsbehandling
Bindevev er det vevet som holder kroppen sammen. Man kan i likhet med muskelvev få dysfunksjon i dette vevet – som igjen kan bidra til smerter. Vi bruker forskjellige teknikker inn mot stramt og skadet bindevev . Bindevevet er dessuten noe som forbinder muskulaturen i ulike baner/slynger og kan gjøre at kroppen blir i ubalanse og skjev.
Counterstrain
Counterstrain er en teknikk som brukes i osteopatisk medisin, osteopati, fysioterapi og kiropraktikk for å behandle somatisk dysfunksjon. Det er et system for diagnose og behandling som bruker ømme punkter, som anses å være produsert av unøyaktige neuromuskulære reflekser.
Leddmobilisering
Leddmobilisering er en skånsom leddbehandling for å øke bevegeligheten i et ledd.
Kraniosakralterapi
Kraniosakralterapi er en mild og lett tilnærming hvor man bruker skånsomme, følsomme, og forsiktige teknikker for å fremme og påskynde helsemessige forandringer gjennom hele kroppen. Teknikkene brukes på hodet, men kan også anvendes over hele kroppen, og er veldig effektive. Kraniosakral er en behandlingsform som egner seg godt for alle aldersgrupper fra de er nyfødte og spedbarn til voksne og eldre.
Atlaskorrigering
Atlas er nakkens første virvel som bærer hodeskallen. En feilstilt eller skeiv atlas kan gi opphav til en hel rekke problemer. Det er mye nervebaner, muskler og blodforsyning som kan bli påvirket av at atlas kommer ut av posisjon.
Bak i nakken har vi et stjernesystem av dyptliggende muskler som har utspring direkte på de to øverste nakkevirvlene (C1 og C2) og festepunkt i kraniekanten. Disse musklene gir oss evnen til å bevege hodet vårt, enten bøye frem, tilbake, mot siden eller rotere. Hvis de blir irritert og strammer seg, kan det være nok til at atlas på sikt blir dratt ut av posisjon, enten tiltet eller sideforskjøvet.
Nettopp denne forskyvningen av atlas kan gi trykk på nerver, arterier og lymfer, og det er dette som kan gi opphav til en rekke forskjellige fysiske og psykiske plager.
Atlaskorrigering er basert på osteopati og kraniosakralterapi, og er en trygg behandlingsform for alt fra babyer og små barn til eldre mennesker. Det er ingen risiko forbundet med behandlingen, men man kan føle seg litt støl eller trøtt etter en behandling.